CAMPANIA „Ajuta-l sa creasca mare!” se desfasoara in Judetul Bacau, implicand tinerii cu varste cuprinse intre 3-18 ani cu rezultate buna la scoala , copii proveniti din familii defavorizate. Atelierele sunt adresate in special copiilor care provin din familii monoparentale cu venituri mici, sau biparentale, aflate in risc socio-economic.

OBIECTIVELE

-sa nu abandoneze scoala;

-sa aiba rezultate bune;

-sa-si poata construi un viitor;

-cresterea accesului la educatie.

BENEFICIARII PROIECTULUI

Copiii cu varste cuprinse intre 3-18 ani, aflati in situatii de risc familial cu problem socio-economice, abandon familial, problem socio-economice cu rezultate bune la scoala.

 

Ce reprezintă 2%?

2% semnifică în primul rând să decizi asupra banilor pe care îi dai statului. Fiecare dintre voi aveți un venit , în urma căruia plătiți statului un impozit. Bani care intră în visteria statului. Exista însă și posibilitatea ca 2% din acești bani să fie redirecționați, în funcție de dorința pe care o aveți. Potrivit acestei prevederi, voi, contribuabilii persoane fizice, puteți să direcționați în fiecare an 2% din impozitul pe venit, către o organizație non-guvernamentală. Procedura este enunțată in art. 57 si 84 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal și este detaliată în Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 185/15.02.2007.

De fapt “2%” demonstrează faptul ca sunteți responsabili de banii vostri și luând atitudine, hotarâți modul în care aceștia vor fi cheltuiți. Gandiți-vă la faptul că această acțiune de direcționare poate lua o formă de parteneriat între voi și ong-ul pe care il responsabilizați, deoarece, cei care vor primi banii, vor fi obligați să vă arăte rezultate, iar voi veți avea dreptul de a cere rezultate.

Astfel voi dictați atât statului, cât și ong-ului , modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul vostru.

Prevederea 2% se aplica o dată pe an, la incheierea declarațiilor de venit global, până la data de 16 mai 2015.

 

De ce să direcționăm 2% AEU?

Procedura este simplă și nu costa nimic! Direcţionezi 2% din impozitul pe venit, virat deja la stat, către Asociația pentru o Europă Unită(AEU).

Redirecționezi eficient cheltuirea banului virat către stat – deci al tău!

Contribui la rezolvarea unor probleme din Județul Bacău direcţionând 2% către fondurile alocate îmbunătăţirii vieţii social-culturale în cadrul campaniilor derulate de catre Asociația pentru o Europă Unită. Poți dobândi siguranța că aceşti bani vor aduce zâmbete pe chipurile copiilor și familiilor din localităţi defavorizate din judeţul Bacau.

Poţi contribui anual la continuarea şi dezvoltarea seriilor de campanii dedicate informării şi sprijinirii unui stilul de viaţă demn şi pentru educaţia copiilor.

Cum direcționăm 2%?

Prevederea 2% din Codul Fiscal (legea 571/2003, art.90) oferă posibilitatea contribuabililor persoane fizice să direcționeze 2% din impozitul pe venit către o organizație non-guvernamentală.

Există 2 tipuri de formulare disponibile:

-          pentru persoanele fizice cu venituri exclusiv din salarii: Formularul 230 pentru direcționarea 2% din impozit;

-          pentru persoanele fizice cu venituri suplimentare salariului (chirii, profesii liberale, drepturi de proprietate intelectuală, acțiuni): Formularul 200 pentru direcționarea 2% din impozit.

IMPORTANT! Pentru a completa formularele, aveți nevoie de:

-          datele personale;

-          numele organizației către care direcționați 2% din venit, codul fiscal, banca și contul IBAN.

 

Dacă dorești să te alături echipei Asociația pentru o Europă Unită și să te implici în acțiunile noastre, trimite-ne un e-mail la adresa asociatiaeuropaunita@gmail.com. Contribuția ta va fi apreciată.

Formular-2_-2017